Vdekja e Florenc Beqiraj dhe indiferenca e shtetit shqiptar!

Vdekja e djaloshit Florenc Beqiraj, është fotografia e trishtë e realitetit shqiptar.  Mijëra të rinj vazhdojnë të braktisin atdheun për mbijetesë sepse kjo tokë prodhon veç skamje. Kasta e tranzicionit trasformoi këtë popull autokton në popull endacak, ku më shumë se gjysma e tij ka emigruar dhe hemorragjia demografike nuk ndalet.

Nga “kultura e vetërealizmit” drejt “kulturës së realizimit në grup”.

Majlinda Zeneli

Në veprën e vet “Etika e Autenticitetit”, filozofi Charles Taylor flet për “kulturën e vetërealizimit” apo individualizimin e skajshëm në epokën e sotme të neoliberizmit. Një kulturë, që ka për produkt të vet njerëz, që kanë humbur tërësisht sensin e qytetarisë politike.

Nuk ka Drejtësi pa Demokraci

Dr. Ledian Droboniku

Është e sikletshme të shpjegosh koncepte kaq të thjeshta që duhet të kishin hedhur rrënjë nëse do ishim një vend normal. Por meqenëse i tillë nuk jemi, del si detyrë  parësore për çdo intelektual, krijimi i themelit për një kulturë politiko-juridike.

Fushatën mediatike mbi reformën në Drejtësi do e kishte zili dhe Goebbels. Për muaj të tërë politikanët dhe ndërkombëtarët e çdo rrace, gazetarë, intelektualë dhe analistë mbollën në ndërgjegjen sociale përrallën e reformës në drejtësi.

Por si thotë Arendt, diktaturat ndryshojnë format, por jo përmbajtjen.

 

Vetëm një Prokuror zgjedhur nga populli e jo partitë mund të spastrojë politikën

Premtimi se kasta do “reformojë” vetveten është iluzion.
Idea se Politika do pastrojë magjistraturën, që pastaj magjistratura të pastrojë politikën, është rreth vicioz e pa dalje.

Kjo kastë politike, magjistratura, monopolet ekonomike e mediatike u ngritën së prapthi, kundër demokracisë dhe interesit të popullit shqiptar.

Opozita kundër Amerikës për interesa personalë e jo kombëtarë

PD dhe LSI dalin hapur kundër ambasadorit amerikan mbi zgjedhjen e Prokurorit të Përgjithshëm.
Këtë e ka bërë dhe PS kur ishte në opozitë kur doli kundër projektit amerikan të Gjykatës Administrative apo ligjet e integrimit.


Gjynah sesi kasta e tranzicionit nuk kritikon ShBA kur:
1. Na imponoi terapinë shock që deindustralizoi vendin
2. Na imponoi privatizimin e sektorëve strategjikë të huajve dhe plaçkitjen e pasurive kombëtare
3. Na imponoi pengmarrjen e Bankës Kombëtare dhe dhjetfishimin e borxhit 


4. Na imponoi çmontimin e arsenalit ushtarak dhe neutralizimin e saj
5. Mbështet Soros e larva të tjera që korruptojnë rininë e alternojnë demokracinë
6. Hesht për ndryshimet e kushtetutës 2008 që përqendrojnë pushtetin
7. Hesht pse popullit nuk i lejohen referendumet
8. Nuk zbardh llogaritë bankare të politikanëve shqiptarë si i premtoi popullit shqiptar
9. Ambasadaori ndërhyn prej dekadash kaq hapur në politikën shqiptare duke legjitimuar #kolonizimin e vendit!

Por kjo kastë nuk ndjek interesin kombëtar sepse mbështetet nga të huajt pikërisht për të kolonizuar Shqipërinë!

Ndalim këtë kastë antikombëtare dhe lobet antishqiptare!
Reformat që i duhen vendit mund ti ndërmarrë vetëm populli me referendum e një klasë të re politike e patriotike!

Jo kundër SHBA por pro interesit kombëtar!

#Sëbashku për Shqipëri 🇦🇱
Shqipon.com