Vdekja e Florenc Beqiraj dhe indiferenca e shtetit shqiptar!

Vdekja e djaloshit Florenc Beqiraj, është fotografia e trishtë e realitetit shqiptar.  Mijëra të rinj vazhdojnë të braktisin atdheun për mbijetesë sepse kjo tokë prodhon veç skamje. Kasta e tranzicionit trasformoi këtë popull autokton në popull endacak, ku më shumë se gjysma e tij ka emigruar dhe hemorragjia demografike nuk ndalet.

Nuk ka Drejtësi pa Demokraci

Dr. Ledian Droboniku

Është e sikletshme të shpjegosh koncepte kaq të thjeshta që duhet të kishin hedhur rrënjë nëse do ishim një vend normal. Por meqenëse i tillë nuk jemi, del si detyrë  parësore për çdo intelektual, krijimi i themelit për një kulturë politiko-juridike.

Fushatën mediatike mbi reformën në Drejtësi do e kishte zili dhe Goebbels. Për muaj të tërë politikanët dhe ndërkombëtarët e çdo rrace, gazetarë, intelektualë dhe analistë mbollën në ndërgjegjen sociale përrallën e reformës në drejtësi.

Por si thotë Arendt, diktaturat ndryshojnë format, por jo përmbajtjen.

 

Pse s’ka punë?

Dr. Ledian Droboniku

Pse s’ka punë? 

Ndonjë fatkeqësi natyrore?

Mbaruan punët e nuk ka më punë për të bërë?

Realizuam të gjitha potencialet tona?

Nuk ka njerëz për të punuar, nuk ka burime natyrore, nuk ka para?

Jo të gjitha këto janë dhe me bollëk madje !!!

Por atëherë çfarë nuk shkon?

Ndoshta, ndoshta, modeli i gabuar???

No, i’ts the economy, stupid!