Ku shkojnë miliarda dollarë të marrë borxh në emër dhe për llogari të shqiptarëve?

 

A po shkojnë për ringritjen e industrisë shqiptare?

A po shkojnë për kreditimin e biznesit shqiptar?

A po shkojnë për modernizimin e bujqësisë, turizmit?

A po shkojnë për modernizmin e infrastrukturës, rrugëve, rrjetit të energjisë, porteve, administratës dhe shërbimeve publike?

A po shkojnë për ndihmën e shtresave të varfra, a po ulet papunësia, taksat dhe tarifat?

Jo!

Po atëherë ku përfundojnë realisht paratë nëse nuk shkojnë në të mirën e shqiptarëve?

Pse FMN-ja dhe Banka Botërore, qenkan kaq bujare ndaj shteteve me qeveri të korruptuara?

borxhi-dhe-korrupsioni

Manifest për Edukimin Demokratik

 

Demokracia, shkruante John Dewey tek “Demokracia dhe edukimi”, ka një dedikim të vërtetë për edukimin, dhe kjo për dy arsye. E para është për faktin se, një qeveri që varet nga votat e qytetarëve nuk mund të jetë një qeveri e mirë, nëse ata që e zgjedhin nuk janë të edukuar. E dyta, akoma dhe më e thellë, është se demokracia nuk është vetëm një formë qeverisjeje; ajo <<para së gjithash është një mënyrë e të jetuarit së bashku, me një eksperiencë vazhdimisht të komunikuar mes nesh>>. Një shoqëri –  ku stimujt janë të shumtë, kontaktet e zgjeruara, ndryshimet konstante – ka nevojë të edukojë antarët e saj me qëllim që mos të sundohen nga një realitet kaq kompleks, situatë që do të krijonte një konfuzion të përgjithshëm nga e cila nxjerrin përfitim vetëm pak veta.

edukimi-demokratik