“Fabula e palaços me zjarrin” – Kierkegaard

Edhe pse nata e antivlerave ka pushtuar vendin, ka gjithmonë yje ku mund të ndriçohemi.

Një prej këtyre është Søren Kierkegaard dhe fabula e tij mbi “palaçon”, i cili doli në rrugë e u kërkonte ndihmë njerëzve se po digjej cirku. Po sa më shumë bërtiste e qante, aq më shumë njerëzit qeshnin me aktrimin e tij kaq realist. Dhe në fund cirku u dogj!

Morali i fabulës është se, nëse je një palaço mund ti bësh dëm një kauze të drejtë. Çështje të drejta duan dhe njerëz të pastër e të drejtë, pasi përndryshe kauza digjet e palaçua shpëton.

Kjo është historia e dhimbshme e këtij vendi, ku palaçot dje dhe sot, ulërasin se vendi po digjet.

Pas 26 vitesh spektakël horror, është koha të largojmë gjithë palaçot dhe ndalojmë zjarrvënien e Shqipërisë!

Ekonomia shqiptare dhe Sovraniteti monetar – Dr. Ledian Droboniku

Video shpjegim:

Rrënimi i ekonomisë shqiptare dhe Sovraniteti monetar!
Ku shkojnë miliarda euro kursime të shqiptarëve?
Pse bankat nuk kreditojnë biznesin shqiptar?
A ndërtohet një ekonomi kombëtare vetëm me lokale e parukeri?
Pse nuk kemi sektorë strategjikë?
Kujt i intereson dhe kush e ekzekuton këtë vizion antiekonomik dhe antishqiptar?
Përse eklipsohen çështjet më të rëndësishme dhe media flet për lojrat e kastës?
Përse Oligarkët politikë nuk luftojnë dot monopolet ekonomikë?
Zgjohemi!
Një ekonomi me begati të përgjitshme do e krijojmë vet kur qytetarët tu rimarrin shtetin partive, lobeve dhe të vendosin vetë në një demokraci pjesëmarrëse.

 

Rrënimi i vlerave kombëtare si garanci për sundimin e kësaj kaste banale dhe kleptokrate

Në prag të festave kombëtare, #ShqipON shpreh indinjimin e thellë për:

goditjen sistematike të simboleve, relativizimi i heronjve kombëtarë, rishpirtërimi i diktatorëve, fryrja e ndasive mes shqiptarëve, kontrolli dhe dekadenca e artit, kulturës shqiptare që ka për qëllim të vetëm: PRANIMIN SI NORMALE të kësaj kaste banale dhe antikombëtare!15135811_1298942253471051_1853055108289638326_n

15109503_1298984883466788_7512623166516803900_n

Ku shkojnë miliarda dollarë të marrë borxh në emër dhe për llogari të shqiptarëve?

 

A po shkojnë për ringritjen e industrisë shqiptare?

A po shkojnë për kreditimin e biznesit shqiptar?

A po shkojnë për modernizimin e bujqësisë, turizmit?

A po shkojnë për modernizmin e infrastrukturës, rrugëve, rrjetit të energjisë, porteve, administratës dhe shërbimeve publike?

A po shkojnë për ndihmën e shtresave të varfra, a po ulet papunësia, taksat dhe tarifat?

Jo!

Po atëherë ku përfundojnë realisht paratë nëse nuk shkojnë në të mirën e shqiptarëve?

Pse FMN-ja dhe Banka Botërore, qenkan kaq bujare ndaj shteteve me qeveri të korruptuara?

borxhi-dhe-korrupsioni