Plan i ri, beton i ri!

Shpresa e shqiptarëve se për të shpëtuar vendin, mjafton të ndërrojnë partitë apo fytyrat, është iluzioni që kjo kastë na ushqen përditë.

Zgjidhjet nuk janë kurrë të thjeshta për një popull, shteti i të cilit është kapur nga një oligarki që pasurohet në kurriz të 99% të qytetarëve.

Deri tani të mashtrosh këtë popull, është njësoj si të mashtrosh një fëmijë me karamele.

Prof. Renzo Repetti diskuton me aktivistët shqipON

Akademia ShqipON organizoi takimin e radhës mbi Demokracinë dhe sovranitetin. Kësaj here me ne ishte i ftuar Prof. Renzo Repetti, prej Universitetit të Genova-s Itali.  Një prej takimeve më frytdhënës për forcën e ideve që u trasmetuan. Studentë  shqipON kuptuan se beteja që po çojmë përpara është e njëjtë me betejat që ndjekin dhe popujt e tjerë evropianë për emanncipimin e shoqërisë dhe zgjerimin e demokracisë, si e vetmja mënyrë për të dalë prej dogmës neoliberiste dhe kuthit social ku partitë antishtet, kanë futur Shqipërinë dhe popullin e saj.

Tirane, 11.11.2016, foleja shqipONakademia