Hazir Mehmeti: Shkollën kombëtare shqiptare, larg nga dogmat fetare

image

Në vorbullën e diskutimit të gjithëçkaje, tani doli dhe mësimi fetar në shkollat tona publike, të cilat kaluan faza shumë të vështira të ekzistencës, por pa u gjunjëzuar në realizimin e misionit të tyre në edukimin e arsimimin kombëtar. Presionet deri në mbylljen e tyre nuk e luhatën asnjëherë personelin

Mësues e Krijues në Diasporë – Hazir Mehmeti

PROF.DR.MUSA KRAJA&EMIRJONA KRAJA: ‘MËSUES E KRIJUES NË DIASPORË’

 

Vjenë, 24. 06. 2016: (‘Mësues e Krijues në Diasporë. Monografi Social-Pedagogjike” – Hazir Mehmeti.

PSE U PËRQENDRUAM NË KËTË FUSHË

Në Vendimin e Miratimit të Akademisë së Shkencave të Edukimit, tek paragrafi “Qëllimi dhe Objektivat“ Neni 4, pika 3, thuhet: “Njohja, studimi dhe përgjithësimi i ndihmesave të figurave të shquara si mendimtarë popullorë, si veprimtarë të shkollës dhe të arsimit, si personalitete të mendimit pedagogjik në troje shqiptare dhe në diaspora.”

Pse reforma e vërtetë është Revolucioni Civil, demokratik dhe paqësor

Pse reforma e vërtetë është Revolucioni Civil, demokratik dhe paqësor!

Jemi të ndërgjegjshëm që shkojmë kundër rrymës dhe dogmës së fabrikuar nga kasta, miqtë dhe mediat e saj: “se reforma për drejtësi do të sjellë drejtësi”. Në një vend ku mediat janë të kapura,  për të kuptuar të vërtetën duhet të përmbysësh lajmin! Reforma për drejtësi është sajesa e radhës e një kaste për të fituar kohë dhe vonuar reagimin e shqiptarëve për ndryshimin e gjithë sistemit!

rdtrdutr

 

Referendum për liqenin

Referendum për liqenin

https://www.change.org/p/qytetar%C3%ABt-referendum-p%C3%ABr-liqenin-e-tiran%C3%ABs?recruiter=371444624&utm_source=share_for_starters&utm_medium=copyLink

Me anë të këtij peticioni kërkojmë mbajtjen e referendumit popullor për shfuqizimin e pjesshëm të planit të rregullimit të territorit që parashikon ndërtimin e 5 kullave poshtë digës së liqenit

referendum per liqenin