BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

“Fabula e palaços me zjarrin” – Kierkegaard

Edhe pse nata e antivlerave ka pushtuar vendin, ka gjithmonë yje ku mund të ndriçohemi.

Një prej këtyre është Søren Kierkegaard dhe fabula e tij mbi “palaçon”, i cili doli në rrugë e u kërkonte ndihmë njerëzve se po digjej cirku. Po sa më shumë bërtiste e qante, aq më shumë njerëzit qeshnin me aktrimin e tij kaq realist. Dhe në fund cirku u dogj!

Morali i fabulës është se, nëse je një palaço mund ti bësh dëm një kauze të drejtë. Çështje të drejta duan dhe njerëz të pastër e të drejtë, pasi përndryshe kauza digjet e palaçua shpëton.

Kjo është historia e dhimbshme e këtij vendi, ku palaçot dje dhe sot, ulërasin se vendi po digjet.

Pas 26 vitesh spektakël horror, është koha të largojmë gjithë palaçot dhe ndalojmë zjarrvënien e Shqipërisë!

Demokraci Pjesemarrese

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked