BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Ligjëratë me Prof. Hazir Mehmeti

image image

image image

 

 

Aktivistë shqipON patën kënaqësinë të njohnin nga afër, publicistin e njohur Hazir Mehmeti dhe veprën e tij patriotike në promovimin e gjuhës dhe kulturës shqipe ne Austri dhe më gjerë.

Falë patriotëve të tillë, shqiptarët në Diasporë kanë mundur të ruajnë dhe të pasurojnë gjuhën shqipe.
ShqipON mbetet e vendosur të vlerësojë Diasporën Shqiptare dhe të promovojë kulturën shqiptare dhe shqiptarët patriotë, si e vetmja rrugë për daljen nga banaliteti sistematik ku dergjet kombi.
Hazir Mehmeti, mësues e publicist në Vjenë
Në Kosovë punoi në tri gjimnaze, migron në Austri ku i njihet statuti i të përndjekurit dhe UN i mbaruar në vendlindje. Nga viti 1999 punon në shkolla e Vjenës si mësues për gjuhën shqipe. Merret me hartimin dhe botimin e materialeve mësimore, teksteve duke qenë autor dhe bashkautor i disa prej tyre. Dallohet në fushën e publicistikës si bashkëpunëtor i disa gazetave e revistave në atdhe, Vjenë, Londër, Stokholm etj.
Ka disa libra te botuara, mes tyre Fibel A-B-C Abetare, Tekst Ushtrimi 1, Mësimi shqip në Austri, Udhëtim S, Shëngjergji dhe tregime tjera dhe qindra artikuj hulumtues në shtypin ditor e periodik.

Takimi ishte i hapur për të gjithë Qytetarët që treguan interes!
E premte 25 mars Ora 17:00

foleja shqipON
Rr. Tish Dahia, Komuna e Parisit

Demokraci Pjesemarrese

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked