BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Peticion dhe Proteste per reformen universitare!

Peticion dhe Proteste per reformen universitare!

25.shkurt 2015, ora 12:00, prane Ministrise se Arsimit

Studente dhe aktiviste shqipon-sa, iu bashkuan nismes per sensibilizimin e te drejtes per studim vene ne pikepyetje prej reformes se re qe qeveria po projekton.

Si kurre me pare keto 25 vjet, studente ng gjitha universitet shqiptare ne Tirane dhe rrethe, vrane friken dhe u organizuan rreth nje nisme jo-partiake qe merr seriozisht mbrojtjen e te drejtave te studentit dhe fatit te Universitetit shqiptar.

Studentet ne peticionin e nenshkruar kerkojne:

1. Kushte dinjitoze per studentin, uljen e tarifave dhe rritjen e financimit publik te shkolles, jo braktisjes ne duart e biznesmeneve private

2. Rolin qendror te studenteve ne perzgjedhjen dhe shkarkimin e drejtuesve te Universitetit ne menyre te drejteperdrejte ne nje Election Day.

3. Ndalimin e titujve te perjetshem ne Universitete sepse asfikson dinaminzmin universitar, pengon  konkurrencen e lire dhe kerkimin e vazhdueshem prej docenteve universitare.

4. Dixhitalizimin e sherbimeve universitare, vleresime ne kohe reale te provimeve me tenkologji optike; leksione on line te gjithe pedagogeve per te bere trasparent angazhimin e tyre ne auditore; cv on line te gjithe drejtuesve dhe docenteve universitare.

posteri i protestes a3

 

IMG_1919 IMG_1923 IMG_1963 IMG_2146 IMG_2147 IMG_2148 IMG_2149 IMG_2150 IMG_2151 IMG_2152 IMG_2153 IMG_2154 IMG_2156 IMG_2157 IMG_2158 IMG_2159 IMG_2160 IMG_2161 IMG_2162 IMG_2163 IMG_2164 IMG_2165 IMG_2166 IMG_2167 IMG_2168 IMG_2169 IMG_2170 IMG_2171 IMG_2172

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked