BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Referendum për liqenin

Referendum për liqenin

https://www.change.org/p/qytetar%C3%ABt-referendum-p%C3%ABr-liqenin-e-tiran%C3%ABs?recruiter=371444624&utm_source=share_for_starters&utm_medium=copyLink

Me anë të këtij peticioni kërkojmë mbajtjen e referendumit popullor për shfuqizimin e pjesshëm të planit të rregullimit të territorit që parashikon ndërtimin e 5 kullave poshtë digës së liqenit

referendum per liqenin

Ky peticion shërben për të mundësuar një referendum lokal për  të anulluar pjesërisht planin e rregullimit të Tiranës, në hapësirën poshtë digës, ku parashikohen ndërtimi i 5 kullave gjigande. Ndërtimi i këtyre kullave do kërkojë më tej tharjen e liqenit të Tiranës dhe si pasojë zhdukjen e parkut të tij si e vetmja mushkri e 1 milion qytetarëve të Tiranës.

Shprehja e vullnetit popullor me anë të referendumit është e vetmja mundësi për të ndalur lojrat e kastës dhe retorikën patetike në topklanet e kastës.

Mazhoranca e radhës ka të gjitha mundësitë në nivel qendor dhe vendor për të ndryshyuar bazën ligjore të planit të rregullimit të territorit, por zgjedh retorikën televizive dhe lojrat nga sheshet deri tek gjykatat. Sensibilizojmë qytetarët për të na mbështetur më tej në mbajtjen e referendumit në mungesë të njëligji për referendumet dhe një KQZ jo në shërbim të Republikës por hordhive të partive personale!

Demokraci Pjesemarrese

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked