BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

ShqipON kundër shkatërrimit të kushtetutës italiane në Referendumin e 4 Dhjetorit

ShqipON fton bashkëatdhetarët tanë në Itali, të votojnë kundër  Referendumit për Ndryshimin e Kushtetutës.

Demokracia, të Drejtat e Qytetarëve, Punëtorëve po sulmohen kudo prej elitave financiare!
Këto të drejta janë universale dhe prandaj mbrojtja e tyre bëhet së bashku kundër vizionit që sheh botën si supermarket dhe qytetarët si spektatorë të vendimeve të elitave!
Një Itali demokratike dhe e begatë është një shpresë e madhe për Shqipërinë dhe shqiptarët si ka qenë dhe është për qindra mijra shqiptarë!
15134811_1293516860680257_181676278189433010_n
ShqipON mbështet Movimento 5 stelle dhe çdo lëvizje tjetër progresiste, që lufton kundër elitave në pushtet dhe në mbrojtje të Demokracisë dhe drejtave të qytetarëve!

Kushtetuta italiane është ngritur mbi garancitë e qytetarit, punëtorit dhe respektimit të të huajve. Një ndryshim i saj do rrezikonte këto të drejta duke i dhënë më shumë pushtet lobeve ndërkombëtare dhe paralizuar demokracinë italiane ashtu si dhe përpjektjeve të qytetarëve për të vendosur e kontrolluar politikat publike.

ShqipON mbështet betejën e lëvizjes 5 stelle për mbrojtjen e demokracisë nga një sulm i vazhdueshëm që i bëhet sovranitetit popullor prej partive, lobeve dhe elitave dominante kudo. Kjo reformë shkon pikërisht në këtë drejtim, duke përqendruar pushtetin në duar të një lideri dhe mazhorancës së tij, rrezikon ekuilibrin e pushteteve, vështirëson zbatimin e instituteve të demokracisë direkte dhe rrënon raportin e përfaqësimit mes popullit dhe të zgjedhurve të tij.

 

14508581_1331653546847611_2052848231_n

 

 

 


15086337_1781058278841372_616123919_n

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked