Pa kontrolluar shtetin as natyrën nuk e mbajmë dot nën kontroll

Reshjet e para dhe pjesë të popullsisë janë të izoluar e të rrezikuar për ushqime apo ndihmë spitalore!

Shteti zhduket nën telenovelat televizive me premtime dhe mashtrime prej 26 vitesh!

Pa kontrolluar shtetin as natyrën nuk e mbajmë dot nën kontroll!

Deri sa shteti të kontrollohet nga një grusht oligarkësh hajdutë e mafiozë, jetët e 99% të popullit do jenë gjithmonë në rrezik!

Kush ka frikë nga Demokracia e quan populizëm

Propadandës së kastës dhe klerikëve të saj (që jetojnë mbi privilegje e luks) i shpëtojmë vetëm nëse shtrojmë pyetjet e duhura!

Kush e ka çuar Shqipërinë në gjendje kolapsi, Demokracia apo “partizanët e liberalizmit”?

Kush i ka marrë vendimet në këtë vend, populli me referendume apo oligarkët politikë, ekonomikë dhe mediatikë?

A u realizua liberalizmi apo demokracia në Shqipëri?

A lejohen referendumet në këtë vend, apo vendimet i marrin “elitat partiake” si liberalistët kanë qejf ta quajnë demokracinë përfaqësuese?

A u privatizua çdo pasuri dhe shërbim publik? Kush është i përfaqësuar në parlament dhe qeveri, populli i thjeshtë apo biznesmenë dhe trafikantë?

Filantropia dhe mëshira nuk zgjidhin vafërinë

Gjithmonë e më shumë po zë vend një tjetër ide e rrezikshme në “popullin televiziv shqiptar”: filantropia dhe bamirësia janë të vetmet zgjidhje kundër varfërisë dhe padrejtësisë sociale. Nuk vë në diskutim bamirësinë madje lavdëroj këtë aspekt njerëzor si esenca e komunitetit (co-munitas=bashkë-dhuratë) kundër vizionit ujk të njeriut për njeriun.

Kritika bëhet ndaj instrumentalizimit të empatisë sociale dhe qarkullimit të modelit unik që sistemi dhe klerikët e tij shpërndajnë tek opinioni publik. Djalli fshihet në detaje dhe çdo e keqe për tu pranuar duhet të  “sheqeroset” nga jashtë. Është pikërisht kjo arsyeja e këtij shkrimi, për të pasur një përqasje kritike ndaj fenomeneve që na shiten si normale.

Qeveria vendos të ndalojë makinat e prodhuara para 2005

Një tjetër masë që shkon kundër të shtresave të varfra, duke rritur akoma dhe më shumë padrejtësinë sociale në vend.

Shteti është i kapur e shërben vetëm për privilegjet e një pakice!

85% e shqiptarëve mezi mban një makinë të vjetër. Por dhe kjo pak pasuri sulmohet me taksa, gjoba e rritje çmimesh për siguracionin apo karburantin!

Parcelizimi i kulturës dhe dekadenca e saj

#RrëzojmëPiramidën e Tranzicionit!

“Nëse edhe intelektualët e artistët, vihen në shërbim të pushtetit, populli mbetet jetim” Z.Bauman

Kasta totalitare, ka nevojë të ketë dominim jo vetëm politik e ekonomik por së pari kulturor!

Por kjo “kulturë” e re duhet të jetë banale e pa vlerë, që mos të zhvillojë një kritikë thelbësore ndaj sistemit!

Falenderime të sinqerta për mbështetjen e miqve dhe dashamirësve shqipon!

Jemi të ndërgjegjshëm për çensurën e sistemit, për spiunët e partive që kërcënojnë e kontrollojnë jetët e njerëzve, prandaj Falenderimi është i dyfishtë!!!

Kujtojmë, që këto nuk janë thjesht “like” facebook-u, por mbështetje për të vetmin mjet që është ende i lirë!

CEZ show dhe komisioni hetimor

#FikimTV

Popullit televiziv duhet gjithmonë ti ofrosh shfaqje, se përndryshe ai fillon të merret me realitetin!

Vjedhja e 600 milion euro këtij populli të varfër rivihet në skenë nga aktorë shqiptarë dhe regjizorë të huaj!

Falënderojmë median, që promovon kulturën e nuk merret me gjëra banale, të shkojë nëpër rrethe e të shohë si zvarriten njerëzit për mbijetesë edhe për vit të ri.

Bravo ju vemje e larva!
Ky ishte një tjetër vit i mbarë për ju!